БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Скиори, Осогово ви очаква!

Над 430 скиори и бегачи се регистрираха за участие в поредното 42-о Държавно мастърс първенство по ски в Осогово! Въпреки, че природата продължава да се шегува с нас и светът е настръхнал от настъплението на коронавируса, ние все още имаме шанс да осъществим очакваното от всички мастъри ски състезание. Според последните инструкции на министъра на спорта се забраняват спортни събития за всички до 18 г. както и на закрито. Все още остават обаче възможностите за провеждане на събитията на открито при съблюдаване на всички здравословни изисквания за безопасност.

„Добре дошли сте в Ски център Осогово!“, каза вчера кметът на Община Кюстендил Петър Паунов, под чийто патронаж БМФ организира състезанието. „Затворих всички съоръжения за спорт на закрито, но пистите за ски са на ваше разположение.“

„Уведомени са полицията, Планиската спасителна служба, медицинското обслужване ще е налице, правим всичко възможно и пистата да е на ниво“, информира Явор Спиридонов, собственик на Ски център Осогово.

Целият екип на БМФ и на Осогово се готви за скифиестата на 14 и 15 март. Както и за Срещата на поколенията в събота вечер /14.03/, която ще бъде в ресторанта на Парк хотел „Кюстендил“.

До скоро, Осогово ви очаква!