БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Хвърлячите направиха атлетически празник в НСА

Държавното първенство по хвърляния на Българска мастърс федерация, макар и в камерен състав, се превърна в хубав празник на стадиона на НСА „Васил Левски“. В горещия неделен ден в София дойдоха участници от цялата страна, включително и от Варна! Състезанието беше белязано с най-широкия възрастов диапазон – от дебютантката в мастърс първенствата 36-годишната Таня Дончева до 92-годишния ни супер шампион Танчо Тенев. Но гвоздеят на програмата бе силното участие на Сергей Стаменов /Враца/ на диск и на Костадин Тодоров /Пловдив/ на копие. Двамата бяха се регистрирали за участие и в Световното виртуално мастърс предизвикателство по лека атлетика, което се случва за първи път – заради пандемията от коронавируса бяха отменени всички международни мастърс първенства и тази нова форма на съревновение бе шанс за атлетите да премерят сили макар и индиректно.

Сергей Стаменов записа най-добър резултат 47.15 м, с което спечели състезанието при дискохвъргачите, а Костадин Тодоров постигна 51.06 м в най-добрия си опит на копие. Двамата получиха аплодисментите на колегите си както и златните медали и купи на Българска мастърс федерация. Сега остава да се надяват на добро клесиране и в Световното виртуално мастърс предизвикателство.

От останалите участници в Държавното първенство по хвърляния за 2020 г. се отличи Иванка Иванова от Правец, коята успя да спечели всичките пет дисциплини – гюле, диск, копие, чук и пудовка. Това естествено й донесе успех и в неофициалното класиране за петобоя. При мъжете купите и златните медали на гюле, чук и пудовка отидоха съответно при Ташко Ташков, Стефан Стефанов и Николай Божков.

В края на месеца /28-29.08/ на лекоатлетите предстои Национален шампионат в Пловдив и това вероятно ще е последното им състезание за тази странна година, след като и Балканиадата в Корча /Албания/ бе отложена за следващата година през септември на същото място.

Резултатите от Държавното първенство по хвърляния за 2020 г. може да намерите по-долу.

Иванка Иванова събра рекорден брой победи в едно състезание!
Костадин Тодоров постигна най-добрия си резултат при последния опит на копие.
Най-добрият опит на Сергей Стаменов
Президентът на Българска Мастърс ФедерацияЗдравка Йорданова, връчи купи и медали на победителите.

Протоколи