БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Ни жега, ни COVID 19 не спряха мастърс атлетите!

В Пловдив завърши ХХХ Национално първенство по лека атлетика от календара на Българска мастърс федерация за 2020 г. Около стотина състезатели от цялата страна дойдоха на стадион „Ботев“, за да спорят за титлите и призовите места в шампионата и въпреки ужасната жега /35 градуса/ успяха да направят интересно и оспорвано състезание. Дори и най-възрастният ни участник – 92-годишният Танчо Тенев от СКЛА „Класа“, София, не се притесни от жегата и дори подобри резултатите си, в сравнение със стартовете си на Държавното първенство по хвърляния в началото на август. „Няма по-подготвен човек от мен!“, каза той и грабна две златни медала. Други пък бяха дори изненадани от добрите си резултати и рекорд – въпреки продължителното отсъствие от пистата, явно опитът на Каролина Николова от Шумен си каза думата.

Разбира се, бяха взети всички възможни мерки, за да няма инциденти по време на събитието или последствия от него – дезинфектанти, маски, дистанция между хората, доколкото е възможно, минерална вода за участниците в дългите бягания и за съдиите, които също бяха „маратонци“ в двата най-горещи дни на август.

Най-много аплодисменти и поздравления заслужиха мастърс атлетите от Габрово начело със спринтьора Живко Желев /който впрочем успешно се пробва и в скока на дължина при това с атрактивен стил!/, които успяха да грабнат комплексната купа на победители в този ХХХ шампионат. Те се справиха с конкуренцията на „Атлетик“, Варна, които бяха малко по-многобройни от тях, както и с отбора на „Класа“, изпреварил „Ботев“, Пловдив, за третото място „с фотофиниш“ – с равен брой точки, но единствено благодарение на повечето спечелени първи места – 14. А фотофиниш наистина беше осигурен за шампионата, за да отговори на амбициите на бегачите.

В крайна сметка всички си тръгнаха доволни от Пловдив – най-добрите с купи за отборно и комплексно класиране, „най-достолепните“ /Кина Монева от Варна и Танчо Тенев от София/ със специални призове, а с възпоменателни медали на БМФ – всички участници.

Благодарности на всички, които ни съдействаха за успешното осъществяване на събитието в тази тежка за всички спортисти година – на нашите „агенти“ в Пловдив Светла Цонова /която между тичането по разни задачи успя и да скочи за титлата в скока на височина/ и Груди Грудев / който дори и само с присъствието си трибуната стряскаше конкуренти, които помнят перфектните му бягания/, на главния съдия Валентин Кузев и целия съдийски и обслужващ състав, който си вършеше безотказно задълженията.

ХХХ Национално мастърс първенство по лека атлетика е вече в историята.