БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

In memoriam: 2020 година взе още една жертва…

Антоний Еленски

В края на 2020 години ветеранското движение остана без още един от своите доайени. На 26 ноември след дълго боледуване на 78-годишна възраст си отиде нашият голям приятел, спортист и деятел Антоний Еленски.

Освен като състезател по лека атлетика, футбол, елитен играч по тенис на маса, треньор, методист, съдия и дългогодишен спортен ръководител, Тони Еленски ще помним и като автор на статии, книги, брошури, на стихове и очерци, както и с любовта му към класическа, кънтри и хард рок музика.

На ветеранското движение в тенис на маса той посвети голяма част от живота си – от 1974 г. до смъртта си. Като член на Управителния съвет на Българска федерация тенис на маса и на Българска федерация ветерани спортисти, през 1995 г. е утвърден за президент на Балканския комитет по тенис на маса за ветерани. За успехите си в спорта и заслуги като съдия, деятел и ръководител – освен успешен участник в различни състезания Еленски е бил и генерален секретар на Българската федераци по ръгби, основател на женския ръгби спорт в България, той е удостоен с редица отличия – заслужил съдия, медал на БОК „Спортът за един мирен свят“ и др.

Благодарение на неговия ентусиазъм и всеотдайност малкото градче Годеч, където Еленски живя и където почина, стана световно известно с тениса на маса, женския ръгби спорт и супермаратона.

Антоний Еленски ни остави в наследство и ценна историята на организираното ветеранско движение по тенис на маса в България – в над 400 страници „през погледа на обществено-професионалните си ангажименти“, както сам се изразява, той е събрал 35 години от живота си в този спорт в снимки, статистика, публикации, лични срещи и коментари по любимата си тема.

Поклон пред този живот, отдаден на спорта!

Българска мастърс федерация изразява съболезнованията си към близките и многобройните приятели на Антоний Еленски.

Почивай в мир, Тони!