БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

In memoriam: Напусна ни още един шампион

Танчо Тенев с медалите от Световното първенство по плуване от Южна Корея.

С много тъга ви съобщавам, че в края на тази толкова тежка за спорта година, си отиде още един наш приятел, шампион по дух и изключително позитивен човек. На 19 декември 2020 г. почина 93-годишният Танчо Тенев. Само седмица след като дойде в офиса на федерацията ни и с присъщото му ведро настроение и оптимизъм ни пожела хубави празници и заяви, че ще продължава да се готви за следващите си победи, ако Бог му даде… И дари всичките си медали на Българска мастърс федерация, за да се помнят успехите му.

Но Бог е имал други намерения за него…

Танчо Тенев бе роден победител. Той участваше в състезанията по няколко спорта и не признаваше друго освен успеха. За нас успех бе дори самата му поява на стадиона, в басейна, в залата. Но той се готвеше старателно и преследваше победата. Печелеше златни медали и рекорди в хвърлянията по лека атлетика от национални първенства и Балканиади, в басейна по плуване – от Световното първенство в Гуанджу, Южна Корея, през 2019 г. се завърна със злато и сребро в плуването, злато и сребро от скоковете във вода и още 3 бронзови отличия от участие в щафети!!! Неговите поклони с усмивка на подиума преди и след успешните опити във вдигането на тежести предизвикваха аплодисментите на публиката и на младите щангисти в залата.

Такъв ще запомним нашия Танчо. С нестихващо желание за спорт и нови медали. И трупането на годините си той също приемаше като състезание с живота. „Как се чувствам ли?! Погледнете ме – на тази възраст някои не могат името си да кажат, а вижте аз какво правя – печеля медали! А това, което съм, го дължа на спорта!“, каза Танчо Тенев в едно от последните си интервюта. Така ни завеща той своята житейска философия.

Почивай в мир, приятелю!

Светъл да е пътят ти!

Българска мастърс федерация изказва съболезнования на всички близки, приятели и последователи на Танчо Тенев.