БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

In Memoriam: Нова загуба за ветеранския спорт

На 63 години ни напусна Жан Тушанов.

Нов жесток удар нанесе съдбата върху Българска мастърс федерация – след като през миналата година управителният ни съвет загуби Стоян Сариев, днес ни напусна още един от нашите всеотдайни членове – Жан Тушанов. С тази загуба оредяха не само редиците на плувния ни спорт, но и цялата ни ветеранска общност, за развитието на която Жан бе посветил цялото си свободно време.

Плувната му кариера започва в школата на ЦСКА, преминава през знаковото спортно училище „Олимпийски надежди в София, за да се дипломира като треньор по плуване във ВИФ „Георги Димитров”.  Жан Тушанов е многократен републикански шампион по подводно ориентиране и скоростно плуване с плавници и апарат в басейн, записал е и редица международни успехи в тези нестандартни и атрактивни дисциплини. Към биографията си добавя и магистърска степен в Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов. Но до края на живота си остана верен на голямата си любов към синия спорт – той обедини голяма част от столичните плувни майстори, за да създаде мощния ветерански клуб „София мастърс” и посвети много усилия на организацията и успехите на своите приятели. Като член на управителния съвет на Българска мастърс федерация вложи и всичките си мениджърски умения за успешните участия на нашите мастъри в световни и европейски първенства, в международни турнири.

Не е честно да загубим един приятел и съмишленик толкова рано!..

Ще ни липсваш много, Жан!

Лек и светъл да е тътят ти!

От името на Българска мастърс федерация и целия ветерански спорт изказваме искрени съболезнования на близките, приятелите и познатите на Жан Тушанов.