БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

БМФ прие програма за 2024 година

Българска мастърс федерация прие Спортен календар и бюджет за 2024 година на редовното си Общо отчетно събрание. Преди това делегаите на събранието обсъдиха и приеха единодушно информацията за дейността и разходването на средствата на организацията за изминалата 2023 г. Присъстващите председатели и представители на Спортните клубове, членове на БМФ, дискутираха предложената програма за дейност на федерацията – вътрешните първенства и турнири и участието в международни шампионати, както и бюджета за настоящата 2024 г. Обсъдиха и възможностите за по-тясно сътрудничество с федерациите по различните спортове с идеята за подпомагане и най-вече за да послужи добрия пример на ветераните за по-младите спортисти. След това гласуваха и приеха единодушно двата документа. Приет бе доклада на Контролната комисия на БМФ, която изрази благодарност зе работата на президента на федерацията Здравка Йорданова и нейния екип както и всички сътрудници от спортните клубове. Събранието разгледа и прие също актуализиран Правилник за спортно състезателната дейност.

Преди да започне работа Общото събрание поздрави героите от завършилите Зимни световни мастърс игри в Ломбардия – носителя на два златни медала в биатлона Антон Кирчев, Тодор Машов, спечелил златен и два сребърни медала в ски бягането, и Николай Тишинов, който прие поздравленията от името на алпийския тим. Скиорите разказаха за преживяното на пистите в Италия, за конкуренцията, за радостта от победите и съжалението за непостигнатото. Благодариха и за подкрепата на федерацията, а Антон Кирчев изрази благодарност и към националите по биатлон, които са им помогнали с вакси за ските. Поздравления получи и Драгомир Марков, председател на Плувен клуб „Дамини Мастърс“ за успешната организация и провеждане на Първия открит турнир по плуване „Дамини Мастърс“ в София съвместно с БМФ.

Участниците в Зимните световни мастърс игри бяха наградени с плакети за успехите си в Ломбардия.
Здравка Йорданова, президент на БМФ, връчва лиценза на представителя на новия член на федерацията – спортен клуб по тенис на маса от Балчик.