БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Боян Лефтеров на 70! И с рекорд!

Един от най-добрите ни лекоатлети – Боян Лефтеров, отбеляза своята 70-годишнина с поставянето на нов балкански рекорд на 3000 м! На връх рожденния си ден майсторът в бягането на дългите дистанции участва в Държавното първенство на Българската федерация по лека атлетика, а белите коси и забележителната възраст не му попречиха да се чувства комфортно сред младоците и дори да победи някои от тях. С отличен резултат от 10:59,54 мин. той счупи предишното най-добро постижение на Балканите /12:12 мин./ с повече от минута! В зала „Асикс Арена“ мнозина от младите лекоатлети с нетъпение очакваха бягането на ветерана и коентираха възможността да присъстват на поставянето дори на световен или европейски рекорд. Боян Лефтеров имаше много почитатели и приятели в залата, които бурно го подкрепяха и аплодираха по време на бягането.

След финала самият атлет не беше особено доволен от представянето си. Всъщност той пробяга една обиколка повече защото не получи съдийски гонг като сигнал, че започва последната от дистанцията.

„Съдиите са си отчели правилно времето ми, не е проблем, че направих една обиколка допълнително. Но като цяло не пробягах дистанцията достатъчно добре“, критично оцени представянето си Лефтеров, който бе специално награден от Българска мастърс федерация и от Българска федерация по лека атлетика за навършването на кръглата годишнина. Президентите на двете федерации дълго изчакваха героя на деня, за да го поздравят за представянето и да му връчат специални подаръци.

Още няколко важни старта предстоят на Боян Лефтеров през тази година, най-важното от които ще е участието му на Световното мастърс първенство в Гьотеборг през август, както и Световния индивидуален маратон през октомври в Букурещ. В Гьотеборг той ще бяга в няколко дисциплини и тръгвайки си от „Асикс Арена“ си обеща категорично да направи най-доброто, което може като подготовка и като представяне.