БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Тодор Машов завърши с 3 медала!

Зимните Световни Мастърс Игри Ломбардия 2024 завършиха. Последното бижу, което украси участието на българските мастъри в Игрите в Италия, бе сребърният медал на Тодор Машов на 30 км свободен стил в ски бягането. Това бе третия успех на Тошко след златото на 7,5 км /кл. стил/ и среброто на 15 км /св. стил/ и общо петото отличие за България – три световни титли и две втори места!

„Имах сили и възможности да спечеля и 30-те км, но пуснаха в общ старт всички възрастови групи и беше трудно да се ориентирам, разказа Машов след завръщането си от Италия. – Оформиха се няколко групи, около мен бяха общо взето тези, с които бягах и в другите дисциплини и това ме забрлуди. Докато след 15-ия километър ми съобщиха, че един италианец от моята възрастова група се е измъкнал и ми води с вече около 3 минути. Започнах да го гоня, наваксах доста, но не ми достигна минута и малко, за да го победя… Не ми се искаше да свършват тези състезания, чувствах се много добре!“

Двойният световен шампион в биатлона Антон Кирчев също сподели, че е се е чувствах в страхотна форма, но за съжаление нямало как да продължи участие на тези Игри – нямахме повече хора за щафета, не му разрешиха да стартира и в ски бягането… Сега обаче и двамата са много амбицирани да продължат да участват в различни състезания и да се готвят за големите стартове през следващите години.

Участниците ни в алпийските цисциплини пък се ядосваха, че не са имали възможности да тренират достатъчно в България преди да стъпят на пистите в Италия. Въпреки това се представиха добре за своята „неподготвеност“ и в тази конкуренция. „В някои от дисциплините и възрастовите групи имаше по над 200 души!“, разказа Николай Тишинов, който единствен стартира и завърши в трите дисциплини – 23-и в слалома, 35-и в гигантския слалом и 21-ви в супер гигантския слалом в група М50-54. Останалите ни алпийци записаха съответно: Георги Георгиев /М70-74/ – 16-и в слалом, 24-и в гигантски слалом, Луиджи Неделчев /М65-69/ – 15-и в слалом, 27-ми в гигантски слалом, Орлин Ваташки /М40-44/ – 9-и в слалома, 17-и в гигантски слалом, Михайл Кръшняк /45-49/ – 13-и в гигантски слалом, 8-ми в супер Г, Димитър Бояджиев /М50-54/ – 43-и в гигантски слалом, Алексей Гешев /М50-54/ – 45-и в гигантски слалом, 28-ми в супер Г.

Тодор Машов на старта на 7,5 км ски бягане