Отново активни след карантината!

Изминаха повече от два месеца от принудителното ни оттегляне от обичайните активности за нас, спортните хора. Надявам се всички приятели на ветеранския спорт, както и техните семейства, да са добре и отново да са на линия за предизвикателствата в новите условия, в които животът ни поставя. Някои казват „да свърши тая карантина, та да се върнем към нормалния си живот“. Но всъщност вече нищо няма да е същото. Ще се върнем към живота си, но в друга нормалност – вече ще трябва сме много по-внимателни, по-предпазливи и, надявам се, по-дисциплинирани.

Както знаете заради короновируса се наложи да пропуснем и да отменим някои от събитията от Спортния календар на Българска мастърс федерация. Извънредното положение в страната ни хвана точно в дните на Държавното първенство по ски в Осогово. Откритият мастърс турнир по плуване в Смолян в края на март бе отменен за 2021 г. Отложени са засега и шампионатите по хвърляния в НСА, по тенис на маса /индивидуално/ в кк Албена, по лека атлетика в Пловдив, както и първия кръг от турнира по мини футбол в Слънчев бряг. Ще се наложи да прекроим сериозно календара за тази година, но в момента, в който имаме яснота за новите възможности, ще ви информираме.

По отношение на Международния календар нещата са още по-сложни. Повечето от първенствата бяха отменени, за някои може би ще се търсят нови дати, но други бяха категорично отменени като Световното първенство по лека атлетика в Торонто, например. Организаторите бяха вложили твърде много усилия за него и заявиха, че втори път няма да могат да предложат вече същото. Балканските федерации по лека атлетика единодушно се обединиха около отлагане на Балканиадата за септември 2021 в Корча, Албания. Ще ви информираме и за промените в другите спортове.

Най-важното в момента е всички да съумеят да се опазят здрави и да продължат регулярно с подготовката си, за да са готови отново за стартове.