БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Отново активни след карантината!

Изминаха повече от два месеца от принудителното ни оттегляне от обичайните активности за нас, спортните хора. Надявам се всички приятели на ветеранския спорт, както и техните семейства, да са добре и отново да са на линия за предизвикателствата в новите условия, в които животът ни поставя. Някои казват „да свърши тая карантина, та да се върнем към нормалния си живот“. Но всъщност вече нищо няма да е същото. Ще се върнем към живота си, но в друга нормалност – вече ще трябва сме много по-внимателни, по-предпазливи и, надявам се, по-дисциплинирани.

Както знаете заради короновируса се наложи да пропуснем и да отменим някои от събитията от Спортния календар на Българска мастърс федерация. Извънредното положение в страната ни хвана точно в дните на Държавното първенство по ски в Осогово. Откритият мастърс турнир по плуване в Смолян в края на март бе отменен за 2021 г. Отложени са засега и шампионатите по хвърляния в НСА, по тенис на маса /индивидуално/ в кк Албена, по лека атлетика в Пловдив, както и първия кръг от турнира по мини футбол в Слънчев бряг. Ще се наложи да прекроим сериозно календара за тази година, но в момента, в който имаме яснота за новите възможности, ще ви информираме.

По отношение на Международния календар нещата са още по-сложни. Повечето от първенствата бяха отменени, за някои може би ще се търсят нови дати, но други бяха категорично отменени като Световното първенство по лека атлетика в Торонто, например. Организаторите бяха вложили твърде много усилия за него и заявиха, че втори път няма да могат да предложат вече същото. Балканските федерации по лека атлетика единодушно се обединиха около отлагане на Балканиадата за септември 2021 в Корча, Албания. Ще ви информираме и за промените в другите спортове.

Най-важното в момента е всички да съумеят да се опазят здрави и да продължат регулярно с подготовката си, за да са готови отново за стартове.