БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

БМФ си избра ръководство

След като изтече 5-годишният мандат на ръководните органи на Българска мастърс федерация, в края на февруари тази година се проведе Отчетно изборно събрание, на което Спортните клубове, членове на БМФ, избраха президент и Управителен съвет на организацията. С пълно единодушие присъстващите делегати преизбраха за свой президент олимпийската шампионка Здравка Йорданова. В състава на Управителния съвет настъпиха някои промени, предимно продиктувани от конкретни обстоятелства – през 2020 г. почина един от членовете, инж. Стоян Сариев от Пловдив, а в началото на тази година за съжаление си отиде още един колега, Жан Тушанов от София. Смъртта на двамата много активни наши деятели в тениса на маса и в плуването, както и на още няколко изявени участници в последния период, свързан с пандемията от COVID 19, бе тежък удар за ветеранския спорт.

На всички тях отдаваме своята дълбока почит и ще ги запазим в спомените си с всичко прекрасно, което отдадоха през живота си на ветеранското движение!

В състава на новия Управителн съвет на БМФ бяха предложени и безапелационно приети Лазар Маргин /председателна СК „Паничище“, Сапарева Баня/, Момчил Златарев /председател на СК „Левски ветерани“, София/, Александър Нешов /председател на „Мастърс клуб Бистрица“ – клуб за ветерани, Бистрица/, Делян Койчев, председател на СК „Младост Мастърс“, София, Иван Раднев /председател на СК „Ветерани Локомотив“, София/, Стефан Георгиев /председател на СК „Дама купа“, Добрич/. На всички тях, както и на новия стар президент Здравка Йорданова, се пада честта и отговорността за разитието на мастърс спорта у нас през следващите 5 години!

Преди да избере новото си ръководство Общото събрание прие отчетите за дейността и разходването на финансовите средства през 2020 г., която беше абсолютно нетрадиционна за всички ни. Не бяха реализирани почти нито едно от предвидените международни участия, с изключение на Балканиадата по лека атлетика в зала в Белград, както и някои от Държавните първенства.

Делегатите гласуваха и приеха също така Спортния календар, включващ 18 вътрешни и 10 международни шампионати, както и бюджет на БМФ за 2021 г. в размер на 102 хиляди лева.

Връчени бяха официално и лицензите на Спортни клубове, станали членове на БМФ, най-новият от които бе този на СК „Драгалевци Мастърс“, София, с председател Емил Василев. Малко по-късно, на първото си заседание след избора, новият Управителен съвет разгледа документите и прие за свой член Спортен клуб за масов спорт „Енергетика Мастърс“, Стара Загора, с председател Жельо Желев. Така общият брой на членовете на БМФ в „новото летоброене“ е 25.

Председателят на СК „Драгалевци Мастърс“ Емил Василев получава лиценза на клуба си от президента на БМФ Здравка Йорданова
Драгомир Марков, председател на СК „Дамини Мастърс“, с лиценза на клуба.
Лазар Маргин получи лиценза на клуба си „Паничище“.
Вальо Митрев от Сандански прибра документа на ПК „Вихрен Ветерани“.
И Момчил Златарев узакони официално членството на своите плувци от СК „Левски Ветерани“.
Иван Раднев, шеф на лекоатлетите от СК „Ветерани Локомотив“, София, също получи документа.
Иван Пачеджиев, председател на СК „Ветерани Рожен“ приема лиценза на скиорите от Чепеларе.
И председателят на Мастърс клуб „Бистрица“ – клуб за ветерани Александър Нешов се сдоби с официалния документ.