БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Пълен триумф за Damini Masters Open!

С пълен успех завърши Първия открит мастърс турнир по плуване „Дамини Мастър“, който се проведе на плувния басейн „Спартак“ в София! Над 250 участници от 10 страни буквално взривиха сините коридори където имаше много приятели, много емоции, много амбиции, много медали, много награди! Към тях и много голям купон с много музика, програма и танци – изобщо от всичко по много! И черешката на тортата – най-новата придобивка на плувците и на федерацията ни – голямо информационно тобло, което завърши електронната ни времеизмервателна система! Организаторите от ПК „Дамини Мастърс“ и Българска мастърс федерация със съдействите от плувен комплекс „Спартак“ и с помощта на спонсори и приятели създадоха възможно най-добрите условия за участниците. А Драгомир Марков, председател на „Дамини Мастърс“, чиято идея и мечта от години бе този турнир, буквално се раздаде на 100 процента. И не само в организацията, но и в басейна, където също не пропусна да регистрира успехи.

И Въпреки, че успяха да спечелят крайната комплексна победа в състезанието, в израз на приятелство и в духа на феър плей, ПК „Дамини Мастърс“ се отказаха от трофея си в полза на следващия ги отбор – ПК „Ирис Русе“! Сребърната купа бе за ПК „Левски ветерани“, София. Приятна изненада за участниците накрая бе томбола с награди, осигурени от спонсори. Награди имаше и за най-добрите лични резултати като при жените това беше носителката на сребърен и бронзов медал от миналогодишното Европейско първенство Долорес Алварадо от „Дамини“, а при мъжете украински плувец.

Най-хубавото бе, че всички участници в тази плувна фиеста, останаха доволни – оценките на гостите бяха суперлативни, колегите от клубовете в страната също оцениха по достойнство усилията на домакините. И стремежа да се надгражда това, което вече направиха и другите открити плувни турнири у нас – във Варна и в Смолян.