БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Завършиха двата кръга на турнира по мини футбол

На градски стадион в Несебър успешно се проведоха двата кръга на Държавното първенство по мини фетбол за мъже. Поради засиления интерес от страна на участниците тази година шампионат за първи път бе организиран в два етапа – пролет и есен, освен това бе проведен и в две възратови групи – 35+ и 40+. В първия кръг, който по обясними причини бе организиран през лятото заради ограниченията, наложени от разпространението на коронавируса у нас, се включиха 17 отбора, а във втория през септември – 22! За първи път състезанието регистрира такава масовост, въприки многобройните противоепидемични ограничения. Предвид разширяващата се зараза, наистина всички предпазни мерки, предвидени в указанията на МЗ, ММС и правилата на БМФ, бяха стриктно съблюдавани и за щастие нямаше случаи на заразяване.

И при двата турнира срещите бяха изключително емоционални и дори драматични като се има предвид, че залогът бе шампионската титла и най-вече престиж. Футболистите бяха придружени от децата и целите им семейства и представянето им беше въпрос на чест. В първия турнир победител стана отбор „Клетката“, пред „Изтребител“ и „Божурище“. Във втория, където залогът беше и по-голям – крайната шампионска титла за 2020 г., голямата купа отиде при тимът на „Дианабад“ в категория 35+, а в категория 45+ златните медали и купата взе съставът на „Хъшове“. Освен това във финалния кръг емоциите бяха подсилени и от звездното присъствие на легендарни за българския футбол играчи – Ради Здравкав, Методи Деянов и Георги Йорданов бяха отличени и със специални призове за участието си.

А награждаването на шампионите и медалистите както и носителите на специалните призове завърши супер емоционално – със скокове в басейна на хотела!

dav
dav
dav