БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Тенисманите завършиха успешно странната година 2020

Ограниченията в спорта, наложени от развитието на коронавируса, се отразиха и на първенствата по тенис на маса за ветерани. Предвиденият за месец юни индивидуален шампионат се наложи да бъде отложен. Имаше и още една неприятно причина за това през тази година – загубихме един от членовете на Управителния съвет на БМФ и голям наш приятел и спомоществувател Стоян Сариев. Години наред провеждахме държавните си шампионати както и Балканиади в неговите зали „СтоянСтрой“ в Провдив при най-добри условия.

Поклон пред паметта му! Ще липсва на всички ни.

Така индивидуалното първенство на тенисистите се проведе в кк „Албена“ където също се радвахме на гостоприемство и съдействие от страна на председателя на най-новото попълнение сред членовете на БМФ – СКТМ „Дама купа“ и Стефан Георгиев. Добрите условия и хубавото време също съдействаха за безпроблемното протичане на шампионата, в който се включиха над 90 участника. Но при дадените обстоятелства и естествени страхове у хората това си беше сериозно присъствие.

Срещите преминаха на обичайното високо ниво с много хъс и адреналин от страна на играчите, които все пак запазиха дух на феър плей при излъчване на шампионите. Преди официалното награждаване на първенците и подгласниците им на специална церемония бе награден дългогодишния ни деятел, състезател и безценен помощник в организацията на първенствата Димитър Караиванов от Момчилград, който тази година навърши 70 години.

Скоро след индивидуалния шампионат дойде ред и на отборното първенство по тенис на маса, домакин на което в края на септември бе Момчилград. Първенството бе предшествано от церемония по награждавени на юноши и девойки, медалисти от Държавното състезание в тази възраст. Децата бяха изключително развълнувани да получат трофеите си от кмета на града г-жа Илкнур Казим, в присъствието на заместник кметове, председател на Общинския съвет и най-вече пред майсторите, участници в Държавното оборно първенство за ветерани. Олимпийската шампионка Здравка Йорданова, президент на БМФ, връчи наградите на техните треньори както и специалния приз на БМФ на кмета на града.

След милото тържество започнаха и мачовете за отборната титла по тенис на маса за ветерани. Участваха общо 18 отбора мъже и 3 при жените от 12 спортни клуба в страната. В различните възрастови категории победители станаха УСК „Свищов“ при жените, а при мъжете дебютантите в първенството от СКТМ „Дама купа“, Добрич, се отличиха в две възрастови групи /40-49 и 60-69 г./, СКТМ „Роко“, Шумен /50-59/, а в категорията над 70 г. шампиони станаха състезателите от СКТМ „Морски дяволи“, Варна.

След отборните срещи се изигра и турнир на двойки с участието на 15 тандема. Победители станаха сборните тимове на Р.Рачев-Т.Минчев /Шумен-Варна, 40-59 г./ и М.Дмитриев-Ц.Росалийски /Варна-Козловец, над 70 г./. Преди това обаче играчите не пропуснаха и традиционната Среща на поколенията, в която се включиха почти всички, независимо от натоварената програма на срещите. И за пореден път показаха, че атмосферата на приятелство е най-важна за хората в спорта. Независимо от съперничеството в залата.

dav
dav
dav
dav
dav
dav
dav