БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Високи цели за високосната 2024 година

Текат последните дни на 2023 година. Година, изпълнена с емоции, с успехи, с проблеми, с надежди, някои от които реализирани, други оставени за по-добри дни. Но поглеждайки назад към изминалите напрегнати месеци с удоволствие трябва да обобщим, че всички усилия са си стрували, за да видим радостта на нашите ветерани от превъзмогването на собствените си страхове за постигане на амбициозните си цели!

Международната година на Българска мастърс федерация започна още през януари с бронзов медал от Световното индивидуално първенство по тенис на маса в Мускат, Оман, и завърши с 4 медала от Европейското първенство по лека атлетика в Пескара, Италия – златен, два сребърни и бронзов. С това отличията ни за годината станаха общо 183 от най-големите събития, на които участваха българските мастъри!

Не по-малко удовлетворяващи са и резултатите от успешно организираните и проведени 18 Държавни първенства и шампионати, както и открити мастърс турнири по различните спортове, включени във вътрешния спортен календар на федерацията. Е, наистина някои от тях ни измъчиха пределно, за да ги осъществим – като Зимният мастърс турнир по мини футбол и Държавното пърпвенство по ски, например, за които по ред причини трябваше да търсим нови места и време, но все пак бяха проведени!

Радващ е и фактът, че се увеличава броят на хората – спортисти и аматьори, които се присъединяват към голямата фамилия на ветераните, избирайки редовните спортни занимания в свободното си време. За да подобрят начина си на живот и здравословното си състояние. Увеличава се и броят на Спортните клубове, членове на БМФ, макар и с по-бавни темпове. Но трудностите тук са свързани не само с липса на време и организационни възможности на ветераните спортисти, но и с липса на достатъчно финанси. По-важното е, че всички тези проблеми са преодолими.

Затова сега в навечерието на Новата година нека да си пожелаем една изключително успешна високосна 2024-а! Година на реализирани мечти и очаквания за победи. Победи не само за титли и медали, но победи на духа, победи над тялото и неумолимия ход на годините. И да продължим да затвърждаваме мотото, че „За спорта няма възраст“!

Весели новогодишни празници, приятели!

Бъдете живи и здрави и сбъдвайте мечтите и желанията си за пълноценен живот на всяка възраст! Очакваме ви на писти, терени, басейни, в зали с бодър дух и с по-високи цели през високосната 2024 година!