БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Антон Кирчев уцели първото злато за България в Ломбардия

Биатлонистът Антон Кирчев спечели първия златен медал за България на Зимните световни мастърс игри /WWMG/, които се провеждат от 11 до 21 януари 2024 г. в Ломбардия /Италия/. Той узакони световната си титла на 10 км с 4 стрелби с убедителна победа над представителите на Норвегия и Канада, останали съответно втори и трети в група М55. След отличното бягане дори и 6-те грешки в стрелбата, донесли му общо 6 наказателни минути, не попречиха на Тони Кирчев да се поздрави с успеха със значителна преднина пред съперниците си.
„Цял ден чакахме да научим класирането си, сподели Тони Кирчев след победния си старт. – Чувстваме се като в каменната ера тук. Има доста проблеми в организацията. Часове наред чакахме, за да може да съобщим радостната новина.“, каза Кирчев, 11-ти в общото подреждане на всички възрастови групи, които започват от 30 г. при мъжете и при жените.
Общо 15 български скиори ще участват на Игрите в Италия – в ски бягането ще стартират Тодор Машов и Георги Димитров. Към Ломбардия пътуват и 11 наши алпийци.
За първи път Българска мастърс федерация има толкова голям отбор на Зимни световни мастърс игри и дано наистина „денят се познава от сутринта“ след отличното начало, което даде Антон Кирчев!. С нетърпение очакваме следващите стартове с българско участие.
Следващият старт на Антон Кирчев на WWMG 2024 е на 15 януари, вторник, в спринта на 7,5 км. В състезанията по биатлон участват над 200 мастъри от целия свят.

Антон Кирчев на стрелбището