БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

Официална страница на БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ

БЪЛГАРСКА МАСТЪРС ФЕДЕРАЦИЯ
Uncategorized

Двоен успех за българите в Ломбардия!

Българският тим е като „наказателен отряд“ на Зимните световни мастърс игри в Ломбардия /Италия/! След златния си медал на 10 км в биатлона днес Антон Кирчев /М55/ дублира успеха си с победа и на 7,5 км, а със световна титла се поздрави и Тодор Машов /М60/ – на 7,5 км класически стил в ски бягането! Другият ни участник при бегачите Георги Димитров /М45/ пък записа четвърто място на 30 км класически стил. Поздравления, български мастъри!!

И двамата ни шампиони финишираха с убедителна преднина пред съперниците си. Тони Кирчев с 0 грешки на първата стрелба и 2 на втората /2 наказателни обиколки/ завърши с 1.40 мин. пред състезателя на Финландия, трети е норвежец. Тошко Машов се изкачи на почетната стълбичка след 20,8 сек. пред представителя на Румъния, трети е швейцарец.

„Организацията на състезанията вече значително се подобри“, сподели Тони Кирчев. „Конкуренцията е доста сериозна“, добави Тошко Машов, преди групата ни да се отдаде на заслужената радост от успехи си в Ломбардия.

Следващите стартове Машов са съответно на 18 януари на 15 км свободен стил и на 21 януари – 30 км свободен стил когато е и второто участие на Георги Димитров, също на 30 км свободен стил. На предишните Зимни световни мастърс игри в Инсбрук Тодор Машов записа два бронзови медала – на 7,5 и на 15 км свободен стил. Антон Кирчев, който тогава стартира също в ски бягането, завърши 7-ми на 7,5 км и 9-и на 15 км свободен стил.

Тодор Машов на старта.
Радостта от трите златни медала!